Suna 0740.358.915
Nu aveti niciun articol in cosul de cumparaturi.
  • DAMA
  • BARBATI
  • UNISEX
  • SETURI
  • PROMOTII
  • PRODUCATORI
Arhiva blog

Cum ne-au schimbat viata parfumurile

Parfumurile ne pot influenta starea emotionala, memoria si, de fapt, intreaga stare de buna dispozitie psihica si fizica. In prezent, de mici invatam cum sa folosim puterea parfumurilor in viata noastra de zi cu zi.   

Oamenii au folosit parfumurile de mii de ani, atunci cand au descoperit efectele aromaterapiei.

Antropologii considera ca oamenii isi ungeau corpul cu uleiuri aromate obtinute din plante inca de prin jurul anului 7000 i.e.n.

Denumirea de parfum, des uzitata in zilele noastre, provine din limba latina si este formata prin asocierea cuvintelor “per” si “fumus”. Arta prepararii parfumurilor, s-a nascut in Mesopotamia antica si Egipt, fiind preluata apoi si rafinata de catre Romani si Persi.

In Pyrgos, Cipru, au descoperit intr-o parfumerie antica, parfumuri cu o vechime de aproximativ 4000 de ani, dovada ca oamenii au dezvoltat un interes deosebit pentru parfumuri inca din antichitate .

Alta dovada ca parfumul a jucat un rol important in viata oamenilor din cele mai vechi timpuri, sunt inscrisurile hieroglifice de pe mormintele egiptene, care descriu expeditiile reginei Hatshepsut in cautarea tamaiei.

In Noul Testament cei trei magi aduceau cadouri constand in aur, varietati de tamaie si smirna pruncului Iisus.
Iar Domnul i-a poruncit lui Moise: <<Luati cu voi condiment dulci, stacte, onycha si rasina cu tamaie pura, pe care il vei transforma in parfum.>>

Oamenii, in anticchitate obisnuiau sa inmoaie rasinile si lemnul aromat in apa sau ulei, dupa care isi ungeau corpul cu lichidul parfumat.

Egiptenii au creat o varietate de creme parfumate si emolienti parfumati cu care isi acopereau parul si trupul, iar  pe masura ce au inceput sa importe condimente din India, ei au adaugat ghimbir, piper si lemn de santal in uleiurile si cremele lor parfumate.

Grecii au fost creatorii primului parfum lichid, dar complet diferit fata de ceea ce numim noi astazi parfum, foloseau si ei unguente parfumate, aplicand arome diferite pe fiecare parte a corpului. Acestia amestecau pudre si prafuri aromate cu uleiuri grele lipsite de alcool(uleiuri de masline si migdale, de trandafiri, anason si radacina de iris).

Primul parfum modern pe baza de alcool, apare in Europa in  anul 1370, parfum creat pentru regina Elisabeta a Ungariei si care se numea Ungary Water (Apa Ungariei).

In secolul al XVI-lea, Franta a devenit unul din centrele europene de fabricare a parfumurilor si produselor cosmetice, datorita parfumierul personal al lui Catherine de’ Medici.

Curtea regelui Frantei Louis XV era denumita “le cour parfumee”, denumire datorata faptului ca parfumurile nu erau aplicate doar pe piele, ci si pe imbracaminte si pe mobile.

La inceputul secolului XX, fiecare parfum era construit in jurul unei singure flori, populare fiind violeta, liliacul, trandafirul si lacramioarele, nu mai ramanea decat un singur pas de facut odata cu introducerea in compozitia parfumurilor a buchetelor de flori, a condimentelor si a substantelor tot mai complexe.

In ziua de astazi, parfumurile reprezinte amprenta noastra personala, o prelungire a personalitatii noastre, invaluindu-ne cu arome care spun tot mai multe despre cine suntem, ce ne dorim si ce ne place si cred ca toti suntem de acord cu celebra caracterizare data de Coco Chanel parfumului: “Parfumul este un accesoriu suprem, nevazut si de neuitat. Iti anunta sosirea si iti prelungeste prezenta dupa ce pleci.”

Lasa un comentariu
Comentarii
30.03.2018 1:30
Crema pentru marirea penisului Maxi Size la fel are un număr de avantaje: creste nivelul de dorinta sexuala si imbunatateste erectia; dă rezultate garantate; contactul sexual va crește în mod semnificativ durata și va aduce mai mult de senzații plăcute. Combinarea celor mai noi tehnologii și dezvoltare – crema MaxiSize – a trecut cu succes toate testele clinice. Acest medicament este patentat și vândute în mai multe țări, inclusiv în Rusia. <a href=http://recinziireale.com/crema-bust-size-minciuna-sau-adevar-modalitatea-de-folosire.html>bust size cream forum</a>  Nu pot folosi produsul decât dacă îl cumpără pentru partenerii de sex. Am experimentat mai multe complicații înainte de a utiliza produsul acum 3 luni. După ce am folosit-o, am avut o erecție mai lungă și mi-am făcut penisul de 11 cm lungime. Produsul a fost un mare ajutor pentru mine și pentru problemele mele. Îmi place dimensiunea. Nu este rau. Soțul meu folosește gelul. A folosit primul spray, dar spune că gelul este mult mai bun și ajută la obținerea efectului mai rapid. Sunt, de asemenea, fericit pentru că am atins un nou nivel de plăcere! Marcos Hernandez, 35 de ani. V-aș recomanda produsul pentru dvs. <a href=http://recinziireale.com/>http://www.recinziireale.com/</a>